Šokujúca pravda o mikrovlnkách, ktorú všetci ignorujú a môže ich to stáť aj život!
Mikrovlny vynašli dvaja vedci počas druhej svetovej vojny, kde ich pôvodným účelom bolo v kombinácii s radarovým systémom lokalizovať a bombardovať nacistické vojenské lietadlá. O niekoľko rokov neskôr, Percy LeBaron Spencer z Raytheon Company, náhodou zistil, že mikrovlny aj ohrievajú jedlo, pretože im radarové vlny roztopili čokoládu vo vrecku. Prvá vyrobená mikrovlnka pre bežný trh bola veľká a ťažká ako chladnička.
Ako vlastne mikrovlnná rúra ohrieva jedlo? Striedavý prúd núti atómy aby obrátili polaritu, to vytvára trenie a rozvibruje molekuly vody v jedle, čo spôsobí ohriatie jedla. Mikrovlnka pracuje na frekvencii 2,45 GHz, čo samo o sebe nie je problém ak tesnenie dverí nie je poškodené. Je dokázané, že už 10 hz, môže poškodiť ľudské telo. Preto by ste mali stáť ďalej od mikrovlnky, ktorá práve zahrieva vaše jedlo.
Aké účinky má ohrievanie jedla v mikrovlnke na samotnej jedlo?
- Ruší chemické a molekulárne väzby
- Degraduje živiny, ktoré jedlo obsahuje
- Tým, že deformuje molekuly v jedle, tieto môžu vytvárať nebezpečné -Zlúčeniny
- Kojenecká výživa v mikrovlnke zmení štruktúru aminokyselín, a vytvára tak imunologické abnormality
- Materské mlieko ohriate v mikrovlnke stráca 96% svojich protilátok
- Štúdia z roku 1992 potvrdzuje, že ľuďom konzumujúcim zeleninu ohriatu v mikrovlnke sa znížil počet bielych krviniek
- Pokles hemoglobínu, čo spôsobuje chudokrvnosť
- Zvýšenie počtu leukocytov (indikujúca otravu a poškodenie buniek)
- Zvýšenie hladiny cholesterolu
- Oslabenie imunitného systému, väčšiu náchylnosť na choroby, defekty detí pri narodení, rakovina a iné závažné ochorenia
Aj keď si myslíte, že mikrovlnky sú dobré, pomáhajú a uľahčujú nám život, opak je pravdou, okrem znižovania nutričnej hodnoty ohrievanie jedla, majú negatívne účinky priamo na ľudské telo.