Tento výrobok prestaňte ihneď jesť! Je to ten najsilnejší karcinogén na svete.
Viete, že tento obľúbený výrobok, ktorý určite poznáte môže pokojne obsahovať škodlivé látky? Vyhnite sa mu!
Dávame si ich na raňajky, desiatu, či večeru. No čo sa všetko skrýva v tomto obľúbenom jedle, nám býva mnohokrát utajené. Párky v rožku sú celkom populárnym jedlom aj v našich končinách.
Tradičné párok býva vyrobený z kuracieho, hovädzieho alebo bravčového mäsa. Určite tušíte, že toto mäso nie je najkvalitnejšie. Silný mlynček umele chrupavky, nohy, kožu a všeličo iné. Ale to nie je hlavný dôvod, prečo vyradiť párky z vášho jedálnička. Aby sa totiž dosiahla požadovaná chuť, pridávajú sa do tohto výrobku zložky ako napríklad sójový škrob, glutamát sodný, soli a mnoho ďalších ingrediencií.
Prečo sú párky ružové
Prídavné látky sa postarajú nielen o tú správnu chuť, ale aj farbu. Aby boli párky pekne ružové, zamiešavame sa do nich farbivo vyrobené z častí chrobákov alebo čpavok. A čo je horšie, väčšina z týchto „dobrôt“ nebýva uvedená na etikete.
karcinogénne jedlo
Nedávne štúdie preukázali, že párky sú extrémne nebezpečné pre naše zdravie, pretože zvyšujú pravdepodobnosť, že ochoriete rakovinou pečene až o 67%.
Okrem uvedených zložiek, ktoré používajú mäsokombináty, v tomto obľúbenom jídlenajdete nebezpečné dusitany a dusičnany, ktoré sú jednou z hlavných príčin rakovinyžaludku, pankreasu, obličiek a čriev.
Cancer Institute uskutočnila prieskum, ktorý zistil, že iba
jeden párok denne zvyšuje šance na získanie rakoviny konečníka až o 21%.