Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hľadáte jednoduchý a lacný spôsob, ako si zavariť papriky na zimu? Práve ste ho našli!

reklama:
reklama:
Fb 41.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu

Máte radi papriku a chcete si ju dopriať aj počas zimného obdobia? Máme pre vás skvelý recept, s ktorým sa vám to podarí.

Okrem toho papriku môžete pridať do mäsových a zeleninových jedál, šalátov, omáčok, sendvičov …

Pre ešte lepšie zachovanie je vhodné, keď sklenené nádoby sterilizujete dvakrát: pred a po zaváraní.

Čo budeme potrebovať:

  • 1 kg paprík
  • 70 g cukru
  • 1 liter vody
  • 35 g soli
  • 0,75 ČL kyseliny citrónovej

Postup:

  • Papriky umyte a odstráňte z nich semienka. Ponorte ich na 2 minúty do vriacej vody, následne ich vložte do studenej vody a olúpte.
  • Poukladáme ich vedľa seba do sterilizovaných nádob.
  • Vo vode si rozpustite cukor, soľ a kyselinu citrónovú, priveďte do varu. Horúcu zálievku nalejte na papriky, nádoby prikryte viečkom a nechajte sterilizovať 20 minút (3 litrové skla – 25 minút).
  • Otočte, zabaľte do utierky a nechajte úplne vychladnúť.

Kyselinu citrónovú môžete nahradiť aj 9% octom (1ČL na liter vody).

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.