Hľadáte jednoduchý a lacný spôsob, ako si zavariť papriky na zimu? Práve ste ho našli!
reklama:
reklama:
Máte radi papriku a chcete si ju dopriať aj počas zimného obdobia? Máme pre vás skvelý recept, s ktorým sa vám to podarí.
Okrem toho papriku môžete pridať do mäsových a zeleninových jedál, šalátov, omáčok, sendvičov …
Pre ešte lepšie zachovanie je vhodné, keď sklenené nádoby sterilizujete dvakrát: pred a po zaváraní.
Čo budeme potrebovať:
- 1 kg paprík
- 70 g cukru
- 1 liter vody
- 35 g soli
- 0,75 ČL kyseliny citrónovej
Postup:
- Papriky umyte a odstráňte z nich semienka. Ponorte ich na 2 minúty do vriacej vody, následne ich vložte do studenej vody a olúpte.
- Poukladáme ich vedľa seba do sterilizovaných nádob.
- Vo vode si rozpustite cukor, soľ a kyselinu citrónovú, priveďte do varu. Horúcu zálievku nalejte na papriky, nádoby prikryte viečkom a nechajte sterilizovať 20 minút (3 litrové skla – 25 minút).
- Otočte, zabaľte do utierky a nechajte úplne vychladnúť.
Kyselinu citrónovú môžete nahradiť aj 9% octom (1ČL na liter vody).
reklama:
Najčítanejšie za týždeň
Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne: