Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Skúste naše rady, ako sa zbaviť kuny na povale!

reklama:
reklama:
Kuna
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gettyimages.com www.gettyimages.com

Kuna nie je návštevou, o ktorú by niekto stál. Rozhryzie, na čo príde.

Kuna
www.gettyimages.com

Paseka, ktorú narobí, vás môže prísť pekne draho. A zbaviť sa tejto šelmičky nie je vôbec jednoduché.

Škody na majetku nie sú ani zďaleka všetko, čo možno od kuny čakať. Počas noci robí navyše neznesiteľný hluk a to, čo po nej zostáva, rozhodne nevonia po fialkách. Čo sa ale jej vyhnania týka, je stávka do lotérie.

Rád, ako sa zbaviť kuny existuje veľa, ale nie každá funguje. To, čo si jeden nemôže vynachváliť, sa inému často neosvedčilo. Platí to aj pre akustické, alebo ultrazvukové odpudzovače, ktoré môžete kúpiť. Dokonca aj tie niekomu pomôžu, a niekomu nie.

Ako si s nevítaným návštevníkom poradili naši predkovia?

Rešpekt z predátora

Účinnosť tejto metódy potvrdzujú hojné prosby ľudí v zoologickej záhrade o levie a tigrie výkaly. Tomuto dopytu, s ktorou sa ľudia vo veľkom na zoo obracajú, za pokus určite stojí. Poobzerajte sa teda po kontakte na nejakú zoologickú záhradu a opýtajte sa, či by vám exkrementy mačkovitých šeliem nedarovali.

Kuna sa s tak silným nepriateľom rozhodne nebude chcieť stretnúť, a pôjde mu rýchlo z cesty. Pomôcť vám ale môžu tiež trsy psích chlpov alebo môžete skúsiť tiež ľudské vlasy. Musia to byť ale vlasy pánske, nefarbené a odstrihnuté pred umytím. Chuchvalce vlasov rozhádžte v miestach, kde sa kuna pohybuje. Niekto chuchvalce vlasov fixuje do silonových ponožiek a na rôzne miesta potom zavesí.

Tento vlasový odpudzovač je nutné obmieňať.

Silný parfum či naftalín

Trochu chúlostivý a pre niekoho možno nechutný spôsob, ako sa šelmy zbaviť, je bojovať svojím vlastným močom. Po truse šeliem býva druhým najúčinnejším prostriedkom. Keď si vlastné teritórium označkujete  močom, kuna by vám mala dať pokoj. Bude rešpektovať vaše územie. Moč môžete aplikovať na povalu, alebo na rôzne miesta okolo domu.

V niektorých drogériách sú stále k dostaniu naftalínové valčeky alebo guľôčky.

Tie je tiež možné rozvesiť tam, kde sa kuna nachádza. Tento spôsob je výborný hlavne vtedy, keď vás kuna trápi v aute. Tiež kúsky látky namočené do nafty sú účinné. Stačí ich rozhádzať po pôde alebo okolo auta či domu. A skúsiť môžete tiež silný parfum, ktorý vám nevyhovuje. Ak sa vám niekto netrafil do vkusu, môžete parfum použiť v boji proti Kune.

Nechajte ho otvorený, bez rozprašovacieho aplikátora na pôde.

Silné vôňa kunám nie sú vôbec sympatické.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.