Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bojujete s nespavosťou? Umiestnite jednu z týchto 5 rastlín do svojej spálne a rozlúčte sa s problémami so spánkom

reklama:
reklama:
16. septembra 2021 Spánok od Diskusia()
spálňa
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
spálňa www.gettyimages.com

Nie je nič otravnejšieho, než sa celú noc točiť zo strany na stranu a potom počuť zvoniť budík, len pár minút potom, čo sme zaspali. Bezsenné noci môžu ovplyvniť našu energiu, produktivitu, náladu a celkovú kvalitu života. Mnoho ľudí dnes bohužiaľ trpí poruchami spánku, nočnými morami, nespavosťou a spánkovou apnoe. Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb uviedli, že poruchy spánku sú problémom verejného zdravia a chceli zistiť, či existuje riešenie. Ukázalo sa, že existuje jednoduchý a prirodzený spôsob, ako zlepšiť svoj spánok.

Rastliny na nespavosť

Izbové rastliny dodávajú nášmu interiéru krásny dekor, ale môžu mať tiež prekvapivo relaxačné a čistiace výhody. Stres a úzkosť spôsobujú polovicu všetkých problémov s nespavosťou a výskum jasne uvádza, že trávenie času s matkou prírodou znižuje hladinu stresu a úzkosti, takže keď privedieme prírodu do miestnosti, v ktorej spíme, môžeme ľahko zlepšiť pohodlie spánku.
Zlá kvalita vzduchu v dôsledku znečistenia, pachov a plesní môže navyše významne ovplyvniť naše dýchanie, čo znemožňuje dobrý spánok. Dobrou správou je, že existuje mnoho rastlín, ktoré čistia vzduch, keď spíte.

Aj keď je výber rastlín pomerne veľký, tento článok obsahuje 5 najúčinnejších rastlín, ktoré môžu zlepšiť atmosféru v spálni a kvalitu nášho spánku

Aloe vera

aloe vera
aloe verawww.gettyimages.com

Rastlina sa veľmi ľahko udržuje. Aloe vera vylučuje v noci kyslík, čo nám môže pomôcť bojovať proti nespavosti a zlepšiť celkovú kvalitu spánku.

Levanduľa

levanduľa
levanduľawww.gettyimages.com

Jedná sa o jednu z najznámejších rastlín k zníženiu úrovne úzkosti a stresu. Výskum tiež ukázal, že spomaľuje našu srdcovú frekvenciu a môže dokonca zlepšiť spánok dojčiat.

Jazmín

jazmín
jazmínwww.gettyimages.com

Vôňa tejto rastliny zlepšuje kvalitu spánku, zvyšuje našu koncentráciu a produktivitu. Táto rastlina môže tiež pomôcť znížiť úzkosť.

Anglický brečtan

brečtan
brečtanwww.gettyimages.com

Pestuje sa veľmi ľahko a je najlepším čističom vzduchu zo všetkých. Môže byť veľkým prínosom pre ľudí, ktorí majú dýchacie ťažkosti a astmu. Výskum ukazuje, že brečtan môže znížiť hladinu plesní vo vzduchu až o 94%. Ale je toxický pre deti a domácich miláčikov, preto ho udržujte mimo dosah!

Svokrin jazyk

svokrin jazyk
svokrin jazykwww.gettyimages.com

Rastlina je odolná a ľahko sa udržiava. Funguje ako skvelý „filter“ pre zlepšenie čistoty kyslíka v našom dome. Taktiež odstraňuje zo vzduchu niektoré nepríjemné, ale bežné toxíny pre domácnosť.

Ostatné rastliny

Alternatívne môžete tiež použiť gardéniu, ľaliu, bambusovú palmu, gerbery, aby ste si konečne oddýchli a načerpali energiu, po ktorej túžite. Dôverujte prírode, pretože nemáte čo stratiť. Zbavte sa bezcenných nocí.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.