Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako rozpoznať kvalitný umelý stromček

10. júna 2024 Rady a tipy od
Ako rozpoznať kvalitný umelý stromček
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ako rozpoznať kvalitný umelý stromček www.mojvianocnystromcek.sk

Na to, aby ste rozoznali kvalitný stromček od nekvalitného, nepotrebujete jastrabí zrak. Úplne stačí, ak budete vedieť, ktoré materiály predurčujú kvalitu a dizajn stromčeka na dlhé roky. Čo by malo charakterizovať klasické, 3D a full 3D vianočné stromčeky, ak sú korunované prívlastkom kvalitné? Akým aspektom treba pri výbere stromčeka venovať pozornosť?

Materiál stromčeka

Je zrejmé, že pokiaľ sa rozhodnete pre klasický variant vianočného stromčeka z PVC, budete sa z neho tešiť len pár rokov. Tento druh plastu sa nepýši príliš veľkou trvanlivosťou, ihličie môže opadávať alebo sa vplyvom času deformovať. Ak si tento druh stromčeka vyberáte osobne, je vhodné stromčekom prípadne potriasť a overiť si, či už nie je „v rozklade“. Overení predajcovia vám však ponúknu klasické PVC vianočné stromčeky v kvalite, ktorá vám postačí na obdobie 5 a viac rokov, a v primeranej cene.

Ako rozpoznať kvalitný umelý stromček
Ako rozpoznať kvalitný umelý stromčekwww.mojvianocnystromcek.sk

Kvalitné stromčeky často kombinujú ihličie z PVC a PE (polyetylénu). Ide o tzv. 3D vianočné stromčeky, na ktorých PVC ihličie je ploché a tenké, čo dodáva stromčeku hustotu a plnosť, zatiaľ čo PE ihličie je trojrozmerné a vyzerá realistickejšie, pretože napodobňuje prírodné ihličie. Špeciálnu kategóriu tvoria 100 % 3D stromčeky, ktoré vyzerajú ešte realistickejšie, ale sú o niečo drahšie.

Hustota a plnosť

Čím viac konárov a ihličia stromček má, tým hustejší a plnší vzhľad získa. Kvalitné stromčeky by mali byť bohaté a nemali by mať veľké medzery medzi konármi.

Kvalita konštrukcie

Stromček by mal mať stabilnú a pevnú základňu, vďaka ktorej bude stáť rovno a nepohne sa ani pri dekorovaní (otázka bezpečnosti). Konštrukcia by mala byť robustná a pevná, aby stromček vydržal viacero sezón.

Ako rozpoznať kvalitný umelý stromček
Ako rozpoznať kvalitný umelý stromček

Realistický vzhľad

Kvalitné stromčeky majú prirodzené zelené odtiene a nie sú príliš lesklé ani umelé. Drahšie stromčeky, ako sú 3D vianočné stromčeky a full 3D vianočné stromčeky, majú realisticky vyzerajúce konáriky, ktoré napodobňujú skutočné ihličnaté stromy, vrátane mierneho farebného prechodu.

Jednoduchá montáž a skladovanie

Čím kvalitnejší stromček, tým kvalitnejší systém montáže. Žiadne lego pre dospelákov. Skladanie je intuitívne, jednoduché, rýchle a pohodlné. Ak vlastníte kvalitný vianočný stromček, jeho konáre môžete upravovať podľa svojich preferencií, a platí to aj v prípade skladovania stromčeka a jeho úprave do kompaktnejšieho tvaru.

Ako rozpoznať kvalitný umelý stromček
Ako rozpoznať kvalitný umelý stromčekwww.mojvianocnystromcek.sk

Prítomnosť svetiel a iných prvkov

Ak máte záujem o umelý vianočný stromček so zabudovaným osvetlením, mal by mať dostatočný počet LED svetiel rovnomerne rozmiestnených po celom tele. Svetlá by mali byť energeticky úsporné a mali by mať dlhú životnosť.

Výber umelého vianočného stromčeka môže výrazne ovplyvniť atmosféru vašich Vianoc a zabezpečiť, že stromček bude vyzerať krásne a vydrží mnoho sezón. Prezrite si ponuku kvalitných PVC, 3D a full 3D vianočných stromčekov na stránke mojvianocnystromcek.sk a vyberte si zaručene vhodný produkt pre najkrajší sviatok roka.

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.