Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako zamraziť bylinky a uchovať ich vôňu a chuť?

reklama:
reklama:
Zamrazovanie byliniek
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gettyimages.com www.gettyimages.com
Úrodu byliniek mnohokrát nestačíme spotrebovať.
Môžeme ich naložiť do olejov alebo z nich urobiť pesto, ale vhodnou metódou je tiež zamrazovanie.
Často sa odporúča zamraziť bylinky v olivovom oleji, ale dostať potom olejové kocky z formičiek je nadľudská úloha.
Skúste iné spôsoby!

Mätu do kociek ľadu

Pokiaľ chcete zamrazovať bylinky vo formičkách, urobte to s mätou. Tú ale dajte do obyčajnej vody. Mäta si uchová tvar, farbu i arómu. Potom stačí kocky pridať do nápojov, prípadne ich použiť ako základ pre mätový čaj. Do kociek ľadu môžete zamraziť aj jedlé kvety !

Ligurček do vývaru

Ligurček známy ako prírodné maggi sa hodí do polievok. Na rozdiel od iných byliniek je potrebné ho zožať včas, potom uschne a porastie až zase ďalšiu sezónu. Keď ho teda máte veľa, zamrazte jeho lístky do zeleninového alebo mäsového vývaru. Základ pre polievku i s korením máte už pripravený..

Nasekaný kôpor

Kôpor nasekajte nadrobno a vytvorte porcie, ktoré potom zabalíte do listových kabeliek z alobalu. Takto mrazená bylinka sa dobre skladuje, v mrazáku nezaberie veľa miesta. Keď potom pripravujete kôprovú omáčku , stačí ku koncu varenia vysypať do omáčky jeden balíček kôpru.

Len tak zmraziť

Bylinky, ktoré používate napríklad na prípravu mäsa, ako sú tymian alebo rozmarín, môžete zmraziť len tak. Zachovajú si pôvodný tvar i farbu. Jediný problém je, že sa môžu po zmrazení lámať, preto s nimi zaobchádzajte opatrne. Podobne môžete zmraziť aj šalviu, ktorú potom použijete na prípravu halušiek s maslom a šalviou.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.