Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Máte už doma túto superpotravinu? Prečítajte si, ako vám pohánka zmení život

reklama:
reklama:
pohánka
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Máte už doma túto superpotravinu? Prečítajte si, ako vám pohánka zmení život Foto: www.freepik.com

Objavte zázraky pohánky – obľúbená superpotravina, ktorá sa opäť vracia do popredia! Poznáte všetky jej zdravotné prínosy a využitie v kuchyni? V tomto článku sa dozviete prečo by pohánka mala byť súčasťou vášho jedálnička, spolu s tipmi na využitie a chutným receptom na pohankový perník.

Náš každodenný zázrak

Prečo je pohánka hviezdou medzi superpotravinami? Pohánka, je viac než len zdrojom rutinu a vitamínov. Hoci možno o jej benefitoch veľa neviete, pohánka ponúka množstvo zdravotných výhod. V kuchyni s ňou môžete vytvoriť skutočné kulinárske čary.

Podľa najnovšej správy Foodreport 2024 od výživovej expertky Hanni Rützler je pohánka zaradená medzi superpotraviny. Je to potvrdenie toho, čo naše prababičky poznali už dávno – hodnoty pohánky, ktoré teraz objavuje aj moderná veda.

pohánka v jogurte
Máte už doma túto superpotravinu? Prečítajte si, ako vám pohánka zmení životFoto: www.freepik.com

Výnimočná pohánka

Pohánka patrí medzi pseudoobilniny, ktoré sú prirodzene bezlepkové a sú bohatým zdrojom škrobu. Jej hlavnou výhodou je obsah rutinu, ktorý je dôležitý pre zdravie našich ciev. Rutin zlepšuje pružnosť ciev a znižuje riziko vzniku žilných trombóz.

Okrem toho pohánka obsahuje aj ďalšie dôležité minerály ako zinok, vápnik, železo a draslík. Je bohatá na bielkoviny, vlákninu a vitamíny skupiny B, čo prispieva k celkovej zdravotnej pohode, podporuje detoxikáciu a znižuje podráždenosť.

Kulinárska flexibilita pohánky

V kuchyni je pohánka všestranná – hodí sa do polievok, na zahusťovanie omáčok, do rizota, zapekanej zeleniny, ako príloha k mäsitým aj vegetariánskym jedlám. Pohankové vločky alebo otruby môžete pridať do jogurtu pre rýchlu a zdravú raňajkovú možnosť.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.