Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Recept na pravé americké lievance

reklama:
reklama:
lievance
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Recept na pravé americké lievance Foto: www.freepik.com

Americké lievance. Kultové raňajky, ktoré dobývajú svet. Tento článok vám prináša nie len tradičný recept na obľúbenú americkú pochúťku, ale aj tipy, ako si lievance vylepšiť a urobiť z každého raňajkového stolovania nezabudnuteľný zážitok.

Americké lievance sú synonymom pohodových rodinných raňajok, ktoré si obľúbili nielen v USA a Kanade, ale aj na celom svete. Či už ich vidíte na plátne v hollywoodskych filmoch alebo servírované na stole, vždy pútajú pozornosť svojou lahodnou chuťou a neodolateľným vzhľadom. Oproti tradičným lievancom majú americké lievance svoje osobitosti – sú hrubšie a plnšie, čo im dodáva výnimočný charakter. A práve preto by ste ich mali vyskúšať.

Okrem klasického servírovania s javorovým sirupom, maslom a ovocím sa americké lievance často podávajú aj s vedľajšími ingredienciami ako sú vajíčka, slanina, opečený chlieb či klobása.

lievance s ovocím
Recept na pravé americké lievanceFoto: www.freepik.com

Recept na americké lievance:

Ingrediencie:

  • 135 gramov hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 130 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice rozpusteného masla
  • Javorový sirup pre servírovanie

Postup:

  1. Múku preosejte cez sito a zmiešajte s práškom do pečiva, soľou a cukrom. V inej mise zmiešajte mlieko s vajcom a rozpusteným maslom (prípadne ho môžete nahradiť rastlinným olejom).
  2. Obidve zmesi dôkladne zmiešajte do hladkého cesta, najlepšie metličkou. Nechajte cesto odpočívať aspoň 20 minút.
  3. Rozohrejte panvicu a jemne ju potrite maslom. Na panvicu nalejte jednu naberačku cesta a panvicou jemne zakrúžte, aby sa cesto rozlialo. Lievance by mali byť asi jeden centimeter hrubé.
  4. Smažte z oboch strán dozlata a servírujte poliatím maslom a javorovým sirupom. Skvelo chutia aj ozdobené čerstvým ovocím, ako sú čučoriedky alebo maliny.

Pre ešte bohatší gurmánsky zážitok môžete do cesta pridať kúsky čokolády alebo orechy, čo dodá lievancom novú dimenziu chuti.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.