You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Recept na vynikajúci holandský rezeň

reklama:
reklama:
rezeň
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Recept na vynikajúci holandský rezeň Foto: www.freepik.com

Objavte tradičnú pochúťku, ktorá prebudí spomienky na školské jedálne aj domáce varenie. Holandský rezeň, jedlo, ktoré spája generácie, ponúka jednoduchosť prípravy a nekonečné možnosti variácií. S našim receptom na kvalitné suroviny a krok za krokom postupom si pripravíte dokonalú večeru, ktorá poteší každého člena rodiny.

Spomínate na časy, keď v školských jedálňach občas naservírovali túto lahôdku? Možno ste si ale holandský rezeň pripravovali aj doma.

Staršia generácia by holandský rezeň pravdepodobne zaradila do kategórie fašírok, avšak o niečo väčších, zatiaľ čo mladší by v ňom mohli vidieť variáciu na burger, no bez toho trojitého obalu. Podáva sa so zemiakovou kašou alebo, ak preferujete, so zemiakovým šalátom. Výber prílohy je samozrejme na vás, a ak vaše deti nedokážu byť bez hranoliek, neváhajte im ich dopriať. V mäsiarstve si vyberte pekný kus bravčového a hneď si ho nechajte zomlieť. Tradičný holandský rezeň sa nezaobíde bez syra a petržlenu, ale – ak vaše ratolesti petržlen nemusia, kľudne s ním šetrite a na tanier pridajte zeleninovú oblohu alebo aspoň pár listov šalátu.

Okrem klasických príloh experimentujte s rôznymi druhmi zeleniny na grile alebo vychutnajte rezeň s čerstvým domácim chlebom. Nebojte sa pridať do zmesi aj trochu chilli či cesnaku pre extra šmrnc. Tento recept je dokonalým príkladom toho, ako tradičné jedlo môže byť stále inovatívne a prispôsobiť sa súčasným gastronomickým trendom.

Potrebujete

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 150 g goudy
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 hrsť hladkolistého petržlenu
  • soľ
  • korenie
  • na trojobal – hladká múka, vajcia a strúhanka, olej na smaženie

Postup

Mleté mäso osoľte a okoreňte, pridajte mlieko, nasekaný petržlen a syr nastrúhaný  na hrubo alebo nakrájaný na naozaj drobné kocky. Dobre premiešajte a nechajte odpočívať 2 hodiny v chladničke. Potom zo zmesi vytvarujte placky a obaľte ich v hladkej múke,  v rozšľahanom vajíčku a najlepšie v domácej strúhanke. Osmažte na rozpálenom oleji dozlatista a môžete večerať.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.