Slovenská škvarková pomazánka. Jednoduchý a chutný recept pre každého
reklama:
reklama:
Objavte tajomstvo výbornej škvarkovej pomazánky! Tento tradičný recept, obľúbený na Slovensku, je ideálny na rýchle a chutné pohostenie.
Škvarková pomazánka je v slovenskej kuchyni veľmi obľúbená. Na jej prípravu potrebujete len niekoľko základných ingrediencií a trochu času. Hlavnou zložkou sú, samozrejme, škvarky, ktoré dodávajú pomazánke výraznú chuť.
Suroviny:
- soľ
- 3 lyžice horčica plnotučná
- korenie mleté
- 1 zväzok jarná cibuľka
- 3 ks varené vajcia
- 300 g škvarky
Ďalej je možné podľa chuti pridať
- cesnak
- nakladané uhorky
- nakladané feferónky
Postup prípravy:
- Čerstvo vyškvarené škvarky pomelieme alebo len väčší diel a časť iba roztlačíme vidličkou, aby v nátierke viac vynikli. Dáme ich do misky, pridáme pokrájané alebo hrubo nastrúhané vajcia, jemne pokrájanú svetlú časť lahôdkových cibuliek, horčicu podľa chuti, soľ, korenie a premiešame. Na chuti každého potom záleží, či pridá do nátierky ešte nadrobno pokrájanú kyslú uhorku, nastrúhaný cesnak či nasekanú feferónku.
- Do nátierky môžeme pridať aj trochu masti, ak by sa nám zle rozotierali. Záleží totiž aj na kvalite samotných škvarkov, do akej miery sú vyškvarené.
Nátierku natierame na čerstvé plátky chleba, ktoré dozdobíme nadrobno pokrájanou zelenou časťou cibuliek.
reklama:
Najčítanejšie za týždeň
Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne: