Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Spirulina má protirakovinové a antivírusové účinky!

reklama:
reklama:
Spirulina
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gettyimages.com www.gettyimages.com

Spirulina je sladkovodná modrozelená silica, ktorá obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a aktívnych enzýmov.

Spirulina
www.gettyimages.com

Navyše obsahuje 50 percent bielkovín a patrí medzi potraviny bohaté na proteíny.

Čo dokáže?

Spirulina je vláknitá sinica a superpotravina, ktorá sa zvykne nazývať aj modro-zelená riasa. To kvôli jej výraznému zafarbeniu.  Spirulina sa pestuje v slaných alebo sladkých vodách s vysokou hodnotou pH. Obsahuje početné množstvo vitamínov – od A, B1, B2, B3, B6, B9, C až po vitamín E a vyznačuje sa aj veľkým zastúpením proteínov. Tie tvoria priemerne až 60 % jej celkového obsahu. Predstavte si výživový doplnok so schopnosťou regulovať glukózu, krvný tlak, cholesterol, zmierňovať zápalové bolesti. Potravinu, ktorá má antioxidačné vlastnosti a chráni pred ochoreniami srdca, pečene a obličiek. Podporuje imunitný systém, znižuje alergie, zlepšuje trávenie a podporuje zdravú mozgovú funkciu. To všetko táto zázračná superpotravina dokáže.

Ako ju konzumovať?

Zvyčajná odporúčaná denná dávka pre dospelého človeka je zhruba 4 až 6 tabliet po 500 mg. Spirulínu vo forme prášku, ktorý zoženiete v lekárni, potom je možné pridávať do džúsov, vody, jogurtov a ďalších sladkých pokrmov. Hodí sa aj do polievok a šalátov.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.