Začnite zbierať zelené orechy. Sú dobré pre zdravie a krásu a hlava prestane bolieť
Orechy sú pre naše zdravie veľmi prospešné, ale len málo ľudí si uvedomuje, že práve keď sú zelené, majú zázračné vlastnosti. Zelené orechy a ich mladé listy sa už dlho používajú pri výrobe produktov, ktoré sú prospešné pre zdravie a krásu. Prezradíme vám, čo všetko sa dá z nezrelých orechov vyrobiť a ako ich používať, ďalej sa dozviete o ich vlastnostiach, o ktorých ste pravdepodobne nemali ani tušenie.
Účinky zelených orechov na zdravie
Stojí za to vedieť, že zelené orechy sú zdrojom vitamínu C, posilňujú náš imunitný systém a detoxikujú naše telo. Majú pozitívny vplyv na naše zdravie, pôsobia proti únave a podporujú depresie. Posilňujú pečeň a žalúdok, čistia krv, sliznicu pažeráka a podporujú vylučovanie ťažkých kovov. Navyše detoxikujú telo, pomáhajú pri bolestiach hlavy a menštruačných problémoch.
Olej zo zelených orechov má dobrý účinok na posilnenie vlasových korienkov a redukciu lupín, zatiaľ čo maska zo zelených orechov má pozitívny účinok na pokožku, obnovuje ju, dodáva jej mladistvý vzhľad a osviežuje unavenú pokožku. Mladé, zelené orechy sú vhodné na konzumáciu aj ako príloha k mäsu, alebo ako prísada do zeleninových a ovocných šalátov.
Liečivý olej pre pokožku
Podporuje hojenie rán, redukuje jazvy a osviežuje vzhľad pokožky.
Zloženie
- 7 zelených orechov
- 2 mrkvy
- olivový olej
Príprava
Orechy rozoberieme nožom, mrkvu nastrúhame na strúhadle, môže byť na veľkých okách. Rozdelené orechy a nastrúhanú mrkvu dajte do fľaše a zalejte olivovým olejom. Fľašu pevne uzavrite, pripravenú zmes dajte na mesiac na slnečné miesto.
Takto pripravený olej pomáha aj pri liečbe psoriázy, vrások, ekzémov a tiež herpesu.
Zelený orechový med
Ďalší pozitívny vplyv orechov na naše zdravie, kde pomáha pri chudokrvnosti, zlom krvnom obraze, respiračných ochoreniach (najmä bronchitíde), bolestiach v krku a hypotyreóze.
Zloženie
- 40 zelených orechov
- 1/2 litra medu
Príprava
Všetky orechy nakrájajte na štvrtiny a preneste do veľkej uzavretej sklenenej nádoby. Zalejte zelené, nakrájané orechy s medom, zatvorte nádobu a uzatvorte na štyridsať dní na tmavom mieste, napríklad v pivnici alebo špajzy. Užívajte jednu čajovú lyžičku ráno na prázdny žalúdok.
Zelený orechový likér
Zelený orechový likér sa pije pri problémoch so zníženou funkciou štítnej žľazy, chorobách tráviaceho systému, ako sú bolesti žalúdka alebo vredy, pomáha pri bolestiach hlavy, menštruačných bolestiach alebo jednoducho zlepšuje náladu.
Zloženie
- 1 liter brandy
- 12 zelených orechov
- 400 g cukru
- 4 klinčeky
- 5 kávových zŕn
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 citrón
Príprava
Umyté orechy rozkrojte na polovicu a nakrájajte citrón. Do fľaše dajte cukor, klinčeky, kávové zrná a cukry, potom pridajte plátky citróna a orechy, všetko dôkladne premiešajte, pretrepte. Hotovú zmes dajte na slnečné miesto na štyridsať dní. Fľaštičku občas pretrepte, aby sa cukry rozpustili. Po štyridsiatich dňoch stačí len precediť a likér je pripravený k jedlu.
Čaj z mladých listov vlašských orechov
Čaj z mladých listov tohto orecha pomáha pri problémoch s tráviacim traktom, pije sa pri hnačke alebo gynekologických problémoch. Pomáha tiež ako obklady pri zápaloch očí.
Zloženie
- listy mladých vlašských orechov (asi 10 g)
- vriaca voda (asi 200 ml)
Príprava
Listy vlašských orechov nasekajte najemno, vodu priveďte do varu. Nakrájané listy vložte do 200 ml šálky a nechajte dve hodiny lúhovať. Listy zlejte, pite tri lyžičky, trikrát denne pred jedlom.