Prevonia celý byt, má aj skvelú chuť a je prírodné antibiotikum!
Dôvodov, prečo jesť škoricu je však oveľa viac.
Škorica síce funguje ako antibiotikum, na výsledky si však musíte počkať zhruba 40 dní jej aktívneho používania. Jedno dávkovanie je necelá čajová lyžička škorice. Výsledným efektom by mala byť ochrana proti celému spektru baktérií a vírusov. Účinky umocníte, ak škoricu zmiešate s trochou medu.
Pomáha zvyšovať chuť k jedlu
Škorica podporuje chuť do jedla, pritom zároveň štiepi tuky, čím zlepšuje metabolizmus tukov a cukrov.
Ak vám prestali chutiť aj skôr obľúbené pokrmy, skúste do nich vsypať malé množstvo škorice a uvidíte, že nechutenstvo pominie.
Pôsobí ako afrodiziakum
Pôsobí nielen na chuť k jedlu, a to hlavne vďaka prekrvujúcim účinkom, ktoré vás „rozprúdia“. Najlepšie poslúži vo forme čaju či ako súčasť vareného vína, odporúča sa konzumácia zhruba štvrť hodiny pred samotným aktom. Muži vďaka tejto korenenej bylinke dosahujú dlhšej výdrže.
Pomáha pri nespavosti
Podľa odborníkov je jednou z príčin toho, že sa v noci prebúdzame, práve kolísanie hladiny cukru v krvi. Problém môže vyriešiť opäť škorica, pretože dokáže glukózu v tele stabilizovať. Ak trpíte zlým spánkom, skúste pred spaním piť mlieko so škoricou, pridať môžete aj rozmixovaný banán či lyžičku medu.
Podporuje činnosť žalúdka a čriev
Všeobecne pomáha pri problémoch s podráždeným zažívacím traktom, pri črevných kolikách, hnačkách, nevoľnostiach aj nadúvaní. Pôsobí totiž antisepticky a dokáže žalúdok aj črevá stabilizovať a harmonizovať ich činnosť. Najvhodnejšie je tu použitie tinktúry dávkovanej po kvapkách podľa predpisu.