Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sezónne pochúťky v januári. Jedlé gaštany a jablká v hlavnej úlohe

reklama:
reklama:
pečené jablká
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Sezónne pochúťky v januári. Jedlé gaštany a jablká v hlavnej úlohe Foto: www.freepik.com

Zima v kuchyni nemusí byť len o tradičných jedlách! Ponorte sa do sveta sezónnych pochúťok, ktoré premenia chladné dni na kulinársku oslavu. Objavte, ako môžete využiť jedlé gaštany, jablká a iné sezónne ingrediencie na vytvorenie jedinečných receptov, ktoré zahrejú nielen vaše telo, ale aj srdce.

Január v kuchyni? Výzva, ktorá láka!

Aj keď sa môže zdať, že zima prinesie kulinársku letargiu, my vám ukážeme, ako ju premeniť na obdobie plné chutí a vôní. Vďaka sezónnym surovinám, ako sú jedlé gaštany alebo jablká, môžeme pripraviť úchvatné poklady. Pripravte sa na recepty, ktoré nie len zahrejú vaše telo, ale pohladia aj dušu!

Zima, január, krátke dni a dlhé večery. Obdobie, ktoré by sa zdalo byť kulinársky neaktívne, skrýva pod snehovou prikrývkou nečakané bohatstvo chutí. Pečenie s využitím sezónnych surovín prináša nielen gastronomické pôžitky, ale aj pocit teplej domácej atmosféry.

gaštany
Sezónne pochúťky v januári. Jedlé gaštany a jablká v hlavnej úloheFoto: www.freepik.com

Vyberajte múdro a s láskou

Januárová kuchyňa sa môže pochváliť koreňovou zeleninou a uskladnenými plodmi. Základ tvoria zemiaky, mrkva, petržlen, zeler, ale aj jablká a hrušky, ktoré sú zárukou chutných zimných pečení. Tieto potraviny nielen skvele chutia, ale sú aj plné vitamínov, ktoré počas zimy toľko potrebujeme. A čo viac – sladké zemiaky, pór, ružičkový kel, či rukola dodajú vašim pokrmom tú správnu iskru.

K pečeniu najlepšie jablká a gaštany

Jablkové košíčky so škoricou sú ideálnym spojením chuti a zdravia. Tieto krehké lahôdky, pripravené z mletých orechov, sú dokonalým riešením pre každého, kto miluje sladké a zároveň dbá na zdravý životný štýl, pretože sú úplne bez lepku. Náplň z jabĺk a škorice nielenže prevonia váš domov, ale tiež prinesie pravú zimnú atmosféru. Javorový sirup dodá košíčkom nádych americkej klasiky. Tieto lahodné košíčky môžete podávať ako ľahký dezert alebo ako luxusnú desiatu, ideálnu pre chladné januárové dni.

jablká
Sezónne pochúťky v januári. Jedlé gaštany a jablká v hlavnej úloheFoto: www.freepik.com

Tip pre kulinárnych nadšencov

Zvýšte nutričnú hodnotu vašich jablčných košíčkov pridaním chia semienok alebo ľanového semena do náplne, čím získate extra dávku vlákniny a omega-3 mastných kyselín.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.