Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bezpečnosť a starostlivosť o teflonové panvice. Praktické rady

reklama:
reklama:
teflonové panvice
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bezpečnosť a starostlivosť o teflonové panvice. Praktické rady Foto: www.freepik.com

Ako si vybrať a používať teflonovú panvicu bezpečne a efektívne? Tento článok vám poskytne všetky potrebné informácie, aby ste získali maximum z vašej teflonovej panvice bez ohrozenia zdravia.

Sú teflonové panvice bezpečné pre naše zdravie? Závisí to od spôsobu používania. Vyhnite sa týmto chybám. Jednou z hlavných výhod teflonových panvíc je ich nepriľnavý povrch a jednoduchá údržba. Avšak, ak sú používané nesprávne, môžu predstavovať isté zdravotné riziká. V tomto článku sa dozviete, na čo si dať pozor pri ich používaní.

Teflonové panvice sú v kuchyni veľmi obľúbené. Vďaka nepriľnavému povrchu umožňujú prípravu jedál s minimálnym množstvom tuku a ľahšie sa čistia. Okrem výhod však existujú obavy o ich vplyv na zdravie.

Čo je to teflon?

Teflon je chemická látka známa ako polytetrafluoretylén, ktorá je odolná voči teplu a chemikáliám. Využíva sa na výrobu nepriľnavých povrchov rôznych kuchynských potrieb. Teflon sa však používa aj pri výrobe odolného oblečenia a obuvi.

varenie v teflonovej panvici
Bezpečnosť a starostlivosť o teflonové panvice. Praktické radyFoto: www.freepik.com

Pozor na poškodenie a vysokú teplotu

Bezpečné používanie teflonových panvíc neznamená riziko uvoľňovania škodlivých chemikálií, pokiaľ je panvica používaná správne. Dôležité je neprekročiť teplotu 250 ºC a používať vhodné kuchynské náradie a čistiace prostriedky. Pri poškodení povrchovej vrstvy panvicu prestanete používať.

Výber kvality

Investícia do kvalitných teflonových panvíc od renomovaných značiek sa oplatí. Tieto panvice sú odolnejšie a zdravotne nezávadné. Pred nákupom si vždy overte vlastnosti produktu.

Ako správne používať teflonovú panvicu?

Pred prvým použitím panvicu umyte. Používajte malé množstvo tuku a vyhýbajte sa teplotám nad 250 ºC. Na čistenie používajte jemné prostriedky a vyvarujte sa abrazívnym čistiacim prostriedkom. V prípade poškodenia panvicu vyhoďte.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.