Keď si prečítate tento článok, už nikdy viac nevložíte bravčové mäso do úst

2 / 4
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
reklama:
reklama:

Keď si prečítate tento článok, už nikdy viac nevložíte bravčové mäso do úst

reklama:

Aké pravidlá dodržiavať pri jedení bravčového

Ak aj napriek všetkému doteraz uvedenému stále chcete konzumovať bravčové mäso, snažte sa dodržiavať nasledujúce pravidlá:

1. Kontrola teploty varenia

Počas varenia či pečenia mäsa používajte potravinársky teplomer so sondou, aby ste sa presvedčili,či je mäso dosiahne optimálnu teplotu v celom svojom objeme. Je nevyhnutné, aby sa v ňom zničili všetky cudzie organizmy. Teplota by nikdy nemala klesnúť pod 62C a pri mletom mäse pod 71c. Ideálne je riadne dlhodobé varenie v 100˚C vode ako opekanie, kde je ťažšie zmerať teplotu hlavne pri hrubších kúskoch mäsa.

2. Oddelenie od iných potravín

Bravčové mäso držte dôkladne oddelené od ostatných potravín. Jedná sa hlavne o tie, ktoré sa konzumujú surové, ako napríklad zelenina.

3. Dôkladné umývanie rúk

Nezabudnite si vždy dôkladne umyť ruky po manipulácii s mäsom. Snažte sa  mäso spracovať naraz, aby ste minimalizovali riziko, že dôjde ku kontaminácii iných potravín alebo kuchynského náradia ako sú nože, dosky na krájanie a podobne.

4. Zdravé bravčové

Pri nákupe mäsa uprednostníte také, kde boli ošípané chované bez antibiotík, hormónov či iných liečiv. Najlepším výberom je kúpa bio bravčového mäsa, u ktorého je prísny zákaz používania nebezpečných substancií.

5. Nedajte sa oklamať zavádzajúcimi označeniami na obale

Niekedy sa zvyknú na obaloch uvádzať zavádzajúce označenia ako „prírodné“, „z horských oblastí“ alebo „100% slovenskéhé“, ktoré nemajú nič spoločného s užívaním antibiotík. Dôležité je priame vyjadrenie ako „bez antibiotík“, „bez hormónov“ alebo „bio“.

Na úvod
1 / 3
Nasledujúce
reklama:
reklama:

Z kategórie Správy

Najčítanejšie za týždeň

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.