Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najlepšie metódy varenia ryže. Praktické rady pre každý spôsob prípravy

reklama:
reklama:
uvarená ryža
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Najlepšie metódy varenia ryže. Praktické rady pre každý spôsob prípravy Foto: www.freepik.com

Ako uvariť perfektnú ryžu? Či už vo vriacom hrnci, v mikrovlnke alebo v rúre, máme pre vás osvedčené rady. Čítajte ďalej a objavte jednoduché, ale účinné tipy pre každý typ prípravy.

Uvaríte dokonalú ryžu aj bez sáčkov? Tu sú tipy pre hrniec, mikrovlnku a rúru.

Ryža je jednou z najobľúbenejších príloh, a hoci jej príprava nie je zložitá, mnohí s ňou majú problémy. Naučíme vás, ako ju uvariť k dokonalosti.

Skvelá ryža nevyžaduje špeciálne zručnosti, stačí dodržať niekoľko základných pravidiel. Mnohí ľudia uprednostňujú ryžu vo vreckách pre zdanie jednoduchosti, ale výsledok nie je porovnateľný s kvalitne uvarenou ryžou.

Kľúčom je najprv dôkladne prepláchnuť ryžu studenou vodou. Tým odstránite prebytočný škrob a nečistoty. Následne si môžete vybrať z viacerých metód varenia.

miešanie ryže
Najlepšie metódy varenia ryže. Praktické rady pre každý spôsob prípravyFoto: www.freepik.com

V hrnci

Dôležité je použiť presné množstvo vody – zvyčajne 1,5 až 2 diely vody na jeden diel ryže. Ryža by mala vodu počas varenia úplne absorbovať. Dôležité je aj varenie na miernom ohni a nepremiešavať ryžu počas varenia.

V rúre

Dlhé druhy ryže ako basmati alebo jazmínová sú ideálne na dušenie v rúre. Najprv opražte na oleji alebo masle nadrobno nasekanú cibuľu, pridajte ryžu, osoľte, premiešajte a zalejte 1,5násobným množstvom vody. Varte v rúre predhriatej na 160 ºC počas 30 minút.

varenie ryže
Najlepšie metódy varenia ryže. Praktické rady pre každý spôsob prípravyFoto: www.freepik.com

V mikrovlnke

Pridajte do vhodnej misky 1 hrnček prepláchanej ryže, 1,5 hrnčeka vody, osoľte, prikryte a varte v mikrovlnke – najprv 2 minúty na maximálny výkon, potom 12 minút na polovičný.

Aby bola ryža ešte chutnejšia, pridajte pri varení obľúbené korenie ako hrebíček, čierne celé korenie alebo bobkový list.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.