You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Najlepšie metódy varenia ryže. Praktické rady pre každý spôsob prípravy

reklama:
reklama:
uvarená ryža
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Najlepšie metódy varenia ryže. Praktické rady pre každý spôsob prípravy Foto: www.freepik.com

Ako uvariť perfektnú ryžu? Či už vo vriacom hrnci, v mikrovlnke alebo v rúre, máme pre vás osvedčené rady. Čítajte ďalej a objavte jednoduché, ale účinné tipy pre každý typ prípravy.

Uvaríte dokonalú ryžu aj bez sáčkov? Tu sú tipy pre hrniec, mikrovlnku a rúru.

Ryža je jednou z najobľúbenejších príloh, a hoci jej príprava nie je zložitá, mnohí s ňou majú problémy. Naučíme vás, ako ju uvariť k dokonalosti.

Skvelá ryža nevyžaduje špeciálne zručnosti, stačí dodržať niekoľko základných pravidiel. Mnohí ľudia uprednostňujú ryžu vo vreckách pre zdanie jednoduchosti, ale výsledok nie je porovnateľný s kvalitne uvarenou ryžou.

Kľúčom je najprv dôkladne prepláchnuť ryžu studenou vodou. Tým odstránite prebytočný škrob a nečistoty. Následne si môžete vybrať z viacerých metód varenia.

miešanie ryže
Najlepšie metódy varenia ryže. Praktické rady pre každý spôsob prípravyFoto: www.freepik.com

V hrnci

Dôležité je použiť presné množstvo vody – zvyčajne 1,5 až 2 diely vody na jeden diel ryže. Ryža by mala vodu počas varenia úplne absorbovať. Dôležité je aj varenie na miernom ohni a nepremiešavať ryžu počas varenia.

V rúre

Dlhé druhy ryže ako basmati alebo jazmínová sú ideálne na dušenie v rúre. Najprv opražte na oleji alebo masle nadrobno nasekanú cibuľu, pridajte ryžu, osoľte, premiešajte a zalejte 1,5násobným množstvom vody. Varte v rúre predhriatej na 160 ºC počas 30 minút.

varenie ryže
Najlepšie metódy varenia ryže. Praktické rady pre každý spôsob prípravyFoto: www.freepik.com

V mikrovlnke

Pridajte do vhodnej misky 1 hrnček prepláchanej ryže, 1,5 hrnčeka vody, osoľte, prikryte a varte v mikrovlnke – najprv 2 minúty na maximálny výkon, potom 12 minút na polovičný.

Aby bola ryža ešte chutnejšia, pridajte pri varení obľúbené korenie ako hrebíček, čierne celé korenie alebo bobkový list.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.