Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Perfektný recept na vynikajúci zabíjačkový guláš

reklama:
reklama:
zabíjačkový guláš
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Perfektný recept na vynikajúci zabíjačkový guláš Foto: www.freepik.com

Objavte tajomstvo dokonalej slovenskej pochúťky! V tomto článku vám prinášame tradičný recept na guláš, ktorý poteší vaše chuťové poháriky. Odhaľte, ako sa mieša výberové mäso s bohatými chuťami a stáva sa zo surovín lahodný pokrm.

Táto klasická lahôdka z našejkuchyne je nielen voňavá, ale aj neodolateľne chutná. Kombinácia rôznych druhov bravčového mäsa vytvára v ústach nebeskú harmóniu. A samozrejme, najlepšie sa hodí k čerstvo upečenému chlebu.

guláš
Perfektný recept na vynikajúci zabíjačkový gulášFoto: www.freepik.com

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčová krkovička
  • 500 g bravčové mäso bravčový lalok
  • 700 g bravčová pečeň vnútornosti (obličky, slezina, bravčový jazyk, srdce, pečeň..)
  • 3 lyžica masť
  • 4 ks cibuľa
  • 1 lyžica mletá sladká paprika
  • soľ
  • mletá rasca
  • 80 g hladká múka
  • 3 strúčik cesnak

Postup:

  1. Krkovičku vykostite a nakrájajte asi na 2cm kocky. Rovnako pokrájajte aj lalok a vnútornosti.
  2. Na masti dozlatista osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte mäso a vnútornosti. Všetko zaprášte paprikou a za občasného miešania restujte zhruba 10 minút.
  3. Potom guláš osoľte,dajte rascu, podlejete asi 1 l vody a duste 40 minút. Potom odklopte pokrievku, vyvarte čo najviac tekutiny a mäso zaprášte hladkou múkou.
    Pridajte rozotrený cesnak, podlejte asi 300 ml vody alebo vývaru a varte, až sa tuk začne oddeľovať od šťavy a mäso krásne zmäkne.
reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.