Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Uvarte si pikantnú fazuľovú polievku. Zahreje každého

reklama:
reklama:
fazuľová polievka
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Uvarte si pikantnú fazuľovú polievku. Zahreje každého Foto: www.freepik.com

Keď sa ochladí, nič nezahreje lepšie ako bohatá, výživná polievka. Objavte s nami recept na fazuľovú polievku, ktorá si získa vaše srdce nielen svojou chuťou, ale aj jednoduchosťou prípravy. A keď do nej pridáte našu tajnú ingredienciu, stane sa z nej nepostrádateľná súčasť vašej kuchyne.

Táto fazuľová polievka s tajnou ingredienciou je niečo, čo by ste si nemali nechať ujsť. Fazuľová polievka má svoj základ už v názve, takže zmena hlavnej suroviny nie je možná. Ak však túžite po pikantnejšej verzii, existuje spôsob, ako ju dosiahnuť. Pridaním tejto údeniny do vašej fazuľovej polievky nielenže získate jedinečný pikantný nádych, ale aj podporíte miestnych farmárov a tradičnú kuchyňu. Okrem toho vám prezradíme ešte niekoľko tipov, ako svoju fazuľovú polievku obohatiť a prispôsobiť podľa vlastných chutí. Experimentujte s rôznymi bylinkami, pridajte trochu smotany pre krémovú konzistenciu alebo zahustite polievku zemiakmi pre ešte bohatší zážitok.

fazuľová polievka s údeným
Uvarte si pikantnú fazuľovú polievku. Zahreje každéhoFoto: depositphotos.com

Suroviny pre 4 osoby

  • 400 g cez noc namočenej fazule
  • 300 g údeného mäsa
  • 100 g cibule
  • 200 g stopkového zeleru
  • 300 g mrkvy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžice údenej papriky
  • 1 lyžička chilli
  • 1/2 lyžičky rímskej rasce
  • 400 g paradajok v plechovke
  • 750 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • hrsť petržlenu

Postup

Najprv nakrájajte údeninu na kocky a orestujte ju aspoň 5 minút, aby bola pekne opečená. Pridajte kocky mrkvy a zeler nakrájaný najemno, pokračujte ďalších 5 minút v restovaní. Až potom prisypte cibuľu nakrájanú najemno na ďalšie 3 až 4 minúty. Medzitým si rozdrvte cesnak a spoločne s paprikou, chilli a rascou vsypte do hrnca. Restujte ďalšie 3 minúty. Prilejte vývar, pokrájané paradajky a zavarte. Do vriaceho vývaru pridajte scedené fazule a varte pozvoľna do mäkka. Nakoniec polievku osoľte, okoreňte a podávajte s nasekanou petržlenovou vňaťou.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.