Vedeli ste, že pridanie kokosového oleja do vášho bylinkového čaju vám pomôže zvýšiť jeho účinky?
Spojenie týchto dvoch silných pomocníkov pre zdravie, sa môže pochváliť veľkými liečivými vlastnosťami.
Kokosový olej pre svoj bohatý obsah kyseliny laurovej, ktorá v modernom stravovaní chýba, pomáha znižovať hladinu LDL „zlého“ cholesterolu.
Toto všetko predurčuje kokosový olej na hojenie a liečenie akejkoľvek choroby. V čase prechladnutia, chrípky a infekcií, je vhodnou kombináciou s teplým bylinkovým čajom, ktorému dodá jemne sladkastú orechovú chuť a podporí jeho účinky.
Môžete ho pridávať aj do čajov chladených, skvele chutí napríklad aj v rooibosu, zázvoru a jazmínu. Jeho ďalšou výhodou je, že už nebudete musieť do čaju pridávať med, sirup z agáve ani cukor. Svojou jemnou vôňou a sladkastou chuťou doplní a zvýrazní akýkoľvek čaj. Použiť môžete do šálky čaju lyžičku aj lyžicu, podľa toho, ako veľmi ho máte radi.
Samozrejme by mal byť extra panenský, za studena lisovaný olej. Technologickou úpravou pripravovaný kokosový tuk je veľmi nezdravý a bolo by dobré ho zo stravy vyradiť.