Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vňať mrkvy má trochu horkastú chuť, ale je neuveriteľne dobrá pre naše zdravie!

reklama:
reklama:
Vňať mrkvy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gettyimages.com www.gettyimages.com

Tieto listy sú plné chlorofylu, ktorý pôsobí dobre pri  detoxikácii pečene a dokonca aj na naše telo.

Vňať mrkvy
www.gettyimages.com

Podľa niektorých štúdií môže prispieť k ochrane proti rakovine a vývoja nádoru a sú plné antioxidantov.

Sú plné vitamínov a minerálnych látok, a dokonca majú viac vitamínu K, ako akákoľvek iná zelenina, ale je to dôležitý vitamín, pokiaľ ide o škrabance, či modriny.

Vňať nie je toxická, ako si niektorí myslia, ale obsahuje Furokumaríny ktoré môžu spôsobiť mierne alergickú reakciu u niektorých ľudí.

Obsahujú veľké množstvo draslíka, čo je dôležité pre kardiovaskulárne zdravie. Vňať mrkvy obsahuje až 6 krát viac vitamínu C ako mrkva.

Pôsobia ako diuretikum a sú dôležité, pokiaľ ide o odstránenie prebytočnej vody z tela, pôsobia ako antiseptikum, anti-zápach z úst, bolesť ďasien s bolesťou zubov.

V Taliansku po stáročia ich dávajú do šalátov alebo omelety s vajcami.

Tiež si môžete uvariť čaj:

2 šálky čerstvej mrkvovej vňate zalejte 8 šálkami vriacej vody. Nechajte stáť kým sa voda neochladí, preceďte a môžete piť. Tento nápoj je skvelý pre očistu tela, najmä ak máte problémy s močových kameňmi alebo obličkami.

Varením stratí svoju horkú chuť, ale najlepšie je používať čerstvú.  Zmiešajte si ju s trochou cesnaku a octom, to zabije horkosť listov, a táto zmes sa môže použiť ako marináda.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.