You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vyrobte si domáci jablčný ocot

reklama:
reklama:
Domáci jablčný ocot
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gettyimages.com www.gettyimages.com

Domáci jablčný ocot

Domáci jablčný ocot
www.gettyimages.com

ingrediencie

  • jablká
  • prevarená voda

postup

Jablká vykrojíme, umyjeme a nahrubo nastrúhame, natlačíme do pohára a zalejeme studenou prevarenou vodu tak, aby hladina vody siahala 4 až 5 cm nad jablká. Na hrdlo fľaše pripevníme gumičku alebo špagátom papier alebo látku, aby dovnútra nič nespadlo, ale bol tam vzduch. Pohár dáme na teplé a svetlé miesto, nie na priame slnko! Necháme týždeň odstáť, dvakrát denne premiešame drevenou vareškou a pohár nezabudneme opäť zakryť. Po týždni scedíme cez sitko, tekutinu nalejeme do pohára a zakryjeme. Dáme na tmavé a chladné miesto a necháme ešte zhruba tri týždne – hotový jablčný ocot má žltohnedú farbu. Scedíme cez husté plátenko alebo kávový filter a rozlejeme do menších fľaštičiek. Dobre uzavrieme. Jablčný ocot  skladujeme v chlade.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.