Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vyrobte si domáci jablčný ocot

reklama:
reklama:
Domáci jablčný ocot
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gettyimages.com www.gettyimages.com

Domáci jablčný ocot

Domáci jablčný ocot
www.gettyimages.com

ingrediencie

  • jablká
  • prevarená voda

postup

Jablká vykrojíme, umyjeme a nahrubo nastrúhame, natlačíme do pohára a zalejeme studenou prevarenou vodu tak, aby hladina vody siahala 4 až 5 cm nad jablká. Na hrdlo fľaše pripevníme gumičku alebo špagátom papier alebo látku, aby dovnútra nič nespadlo, ale bol tam vzduch. Pohár dáme na teplé a svetlé miesto, nie na priame slnko! Necháme týždeň odstáť, dvakrát denne premiešame drevenou vareškou a pohár nezabudneme opäť zakryť. Po týždni scedíme cez sitko, tekutinu nalejeme do pohára a zakryjeme. Dáme na tmavé a chladné miesto a necháme ešte zhruba tri týždne – hotový jablčný ocot má žltohnedú farbu. Scedíme cez husté plátenko alebo kávový filter a rozlejeme do menších fľaštičiek. Dobre uzavrieme. Jablčný ocot  skladujeme v chlade.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.