Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkový závin trochu inak? Spravte si jablkové rožky z listového cesta

reklama:
reklama:
rožky z lístkového cesta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jablkový závin trochu inak? Spravte si jablkové rožky z listového cesta Foto: www.freepik.com

Vylepšite svoju rodinnú oslavu neodolateľným dezertom, ktorým zaručene potešíte každého člena. Naše unikátne jablkové rožky z listového cesta predstavujú chutnú alternatívu klasického jablkového závinu. Sledujte náš podrobný recept a odhaľte tajomstvo dokonalých rožkov, ktoré sa stanú hviezdou vášho stolovania.

Hľadáte nový spôsob, ako očariť rodinu domácim pečivom?  Naše jablkové rožky z listového cesta sú perfektnou voľbou. Tento recept vám ukáže, ako z bežných surovín pripraviť nevšedný dezert, ktorý v sebe spája tradíciu a inováciu.

Suroviny: 3 veľké sladké jablká, 6 lyžíc rozpusteného masla, 0,5 šálky trstinového cukru, 1 lyžica mletej škorice, 500 g kvalitného listového cesta, 0,5 šálky nasekaných vlašských orechov alebo mandlí, 1 veľké vajce, pridáme štipku muškátového oriešku pre intenzívnejšiu chuť

Postup: Jablká umyte, nakrájajte na kocky a zbavte jadier. V miske ich zmiešajte s rozpusteným maslom a štipkou muškátového oriešku. V inej miske zmiešajte cukor, škoricu a trochu nasekaných orechov (časť si nechajte na posypanie). Listové cesto rozvaľkajte a rozdeľte na dva dlhé obdĺžniky, z ktorých každý nakrájajte na 8 trojuholníkov. Trojuholníky posypte pripravenou zmesou cukru, škorice a orechov, na širší koniec položte kúsky jablka a zrolujte do tvaru rožka. Rožky poukladajte na plech s papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajcom a posypte zvyšným cukrom a orechmi. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 15 až 20 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.

Ako doplnok k týmto rožkom odporúčame pripraviť domácu vanilkovú omáčku alebo ich podávať s kvalitnou zmrzlinou. Takto získate dokonalý dezert pre každú príležitosť.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.