You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablkový závin trochu inak? Spravte si jablkové rožky z listového cesta

reklama:
reklama:
rožky z lístkového cesta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jablkový závin trochu inak? Spravte si jablkové rožky z listového cesta Foto: www.freepik.com

Vylepšite svoju rodinnú oslavu neodolateľným dezertom, ktorým zaručene potešíte každého člena. Naše unikátne jablkové rožky z listového cesta predstavujú chutnú alternatívu klasického jablkového závinu. Sledujte náš podrobný recept a odhaľte tajomstvo dokonalých rožkov, ktoré sa stanú hviezdou vášho stolovania.

Hľadáte nový spôsob, ako očariť rodinu domácim pečivom?  Naše jablkové rožky z listového cesta sú perfektnou voľbou. Tento recept vám ukáže, ako z bežných surovín pripraviť nevšedný dezert, ktorý v sebe spája tradíciu a inováciu.

Suroviny: 3 veľké sladké jablká, 6 lyžíc rozpusteného masla, 0,5 šálky trstinového cukru, 1 lyžica mletej škorice, 500 g kvalitného listového cesta, 0,5 šálky nasekaných vlašských orechov alebo mandlí, 1 veľké vajce, pridáme štipku muškátového oriešku pre intenzívnejšiu chuť

Postup: Jablká umyte, nakrájajte na kocky a zbavte jadier. V miske ich zmiešajte s rozpusteným maslom a štipkou muškátového oriešku. V inej miske zmiešajte cukor, škoricu a trochu nasekaných orechov (časť si nechajte na posypanie). Listové cesto rozvaľkajte a rozdeľte na dva dlhé obdĺžniky, z ktorých každý nakrájajte na 8 trojuholníkov. Trojuholníky posypte pripravenou zmesou cukru, škorice a orechov, na širší koniec položte kúsky jablka a zrolujte do tvaru rožka. Rožky poukladajte na plech s papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajcom a posypte zvyšným cukrom a orechmi. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 15 až 20 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.

Ako doplnok k týmto rožkom odporúčame pripraviť domácu vanilkovú omáčku alebo ich podávať s kvalitnou zmrzlinou. Takto získate dokonalý dezert pre každú príležitosť.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.