You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Perfektný recept na vynikajúci zabíjačkový guláš

reklama:
reklama:
zabíjačkový guláš
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Perfektný recept na vynikajúci zabíjačkový guláš Foto: www.freepik.com

Objavte tajomstvo dokonalej slovenskej pochúťky! V tomto článku vám prinášame tradičný recept na guláš, ktorý poteší vaše chuťové poháriky. Odhaľte, ako sa mieša výberové mäso s bohatými chuťami a stáva sa zo surovín lahodný pokrm.

Táto klasická lahôdka z našejkuchyne je nielen voňavá, ale aj neodolateľne chutná. Kombinácia rôznych druhov bravčového mäsa vytvára v ústach nebeskú harmóniu. A samozrejme, najlepšie sa hodí k čerstvo upečenému chlebu.

guláš
Perfektný recept na vynikajúci zabíjačkový gulášFoto: www.freepik.com

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčová krkovička
  • 500 g bravčové mäso bravčový lalok
  • 700 g bravčová pečeň vnútornosti (obličky, slezina, bravčový jazyk, srdce, pečeň..)
  • 3 lyžica masť
  • 4 ks cibuľa
  • 1 lyžica mletá sladká paprika
  • soľ
  • mletá rasca
  • 80 g hladká múka
  • 3 strúčik cesnak

Postup:

  1. Krkovičku vykostite a nakrájajte asi na 2cm kocky. Rovnako pokrájajte aj lalok a vnútornosti.
  2. Na masti dozlatista osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte mäso a vnútornosti. Všetko zaprášte paprikou a za občasného miešania restujte zhruba 10 minút.
  3. Potom guláš osoľte,dajte rascu, podlejete asi 1 l vody a duste 40 minút. Potom odklopte pokrievku, vyvarte čo najviac tekutiny a mäso zaprášte hladkou múkou.
    Pridajte rozotrený cesnak, podlejte asi 300 ml vody alebo vývaru a varte, až sa tuk začne oddeľovať od šťavy a mäso krásne zmäkne.
reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.