Perfektný recept na vynikajúci zabíjačkový guláš
reklama:
reklama:
Objavte tajomstvo dokonalej slovenskej pochúťky! V tomto článku vám prinášame tradičný recept na guláš, ktorý poteší vaše chuťové poháriky. Odhaľte, ako sa mieša výberové mäso s bohatými chuťami a stáva sa zo surovín lahodný pokrm.
Táto klasická lahôdka z našejkuchyne je nielen voňavá, ale aj neodolateľne chutná. Kombinácia rôznych druhov bravčového mäsa vytvára v ústach nebeskú harmóniu. A samozrejme, najlepšie sa hodí k čerstvo upečenému chlebu.
Potrebujeme:
- 1 kg bravčová krkovička
- 500 g bravčové mäso bravčový lalok
- 700 g bravčová pečeň vnútornosti (obličky, slezina, bravčový jazyk, srdce, pečeň..)
- 3 lyžica masť
- 4 ks cibuľa
- 1 lyžica mletá sladká paprika
- soľ
- mletá rasca
- 80 g hladká múka
- 3 strúčik cesnak
Postup:
- Krkovičku vykostite a nakrájajte asi na 2cm kocky. Rovnako pokrájajte aj lalok a vnútornosti.
- Na masti dozlatista osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte mäso a vnútornosti. Všetko zaprášte paprikou a za občasného miešania restujte zhruba 10 minút.
- Potom guláš osoľte,dajte rascu, podlejete asi 1 l vody a duste 40 minút. Potom odklopte pokrievku, vyvarte čo najviac tekutiny a mäso zaprášte hladkou múkou.
Pridajte rozotrený cesnak, podlejte asi 300 ml vody alebo vývaru a varte, až sa tuk začne oddeľovať od šťavy a mäso krásne zmäkne.
reklama:
Najčítanejšie za týždeň
Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne: